Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Strategische sessie (fiscaal-juridisch) voor spelers in internationaal concernverband Nederland Duitsland

29 jan 2014 | Grensoverschrijdend ondernemen

Strategisch fiscaal-juridisch advies Nederland Duitsland

In dat geval kunt u bij ons terecht. Wij hebben veel ervaring met de verschillende aspecten van grensoverschrijdende Duits-Nederlandse concernmaatschappijen en de hot items, die daarin spelen bij de deelnemers. Wij kennen de soms tegenstrijdige belangen van het optimaliseren van de concernstructuur, van uw persoonlijke situatie, die van de andere aandeelhouders, uw medewerkers én van degenen, die misschien ook nog een (uitsluitend) financieel belang hebben in het concern zoals uw investeerders.

Samen met u kijken wij naar de uiteenlopende belangen van alle stakeholders en bepalen samen met u in hoeverre het optimum voor een ieder behaald kan worden. Aan bod komen vragen zoals:

Welk belastingregime is voor mij persoonlijk het meest gunstig? Kan ik mijn situatie zo inrichten dat ik erin terechtkom?

De positie van de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) op persoonlijk terrein, maar ook qua juridische aansprakelijkheid en fiscale optimalisatie.

Welke voordelen zijn er voor de ondernemingen van het concern in Nederland en/of in Duitsland? Zijn de juiste activiteiten in de juiste maatschappijen ondergebracht? Zijn de financiële verhoudingen onder elkaar goed geregeld? Moet een herstructurering plaatsvinden of een vereenvoudiging van de juridische structuur?

Kan ik mijn medewerkers belastingvoordelen in de grensoverschrijdende situatie verschaffen, in de vorm van een salary split of bijzondere fiscale faciliteiten? Hoe kleed ik de arbeidsovereenkomst in en welke regelingen zijn “over de grens” relevant (arbeidsrechtelijk, sociale verzekeringen en fiscale regels).

Hoe kunnen de investeerders aan hun recht op winst toe komen, met inachtneming van de belangen van de Personen die ook in andere mate bij het concern betrokken zijn?

Hoe houden wij de Duitse en de Nederlandse fiscus tevreden, maar benut u toch de mogelijkheden?

En, vooral, waar moet ik beginnen als er principiële veranderingen moeten plaatsvinden, hoe plan ik de uiteenlopende voornemens in, stap voor stap?

Wij bieden u een strategische sessie aan, waarin wij de bij uw strategische doeleinden behorende juridische, fiscale en financiële mogelijkheden verkennen en aangeven hoe deze stapsgewijs omgezet kunnen worden om bij het uiteindelijk beoogde doel te komen. Wij ontwikkelen samen met u de passende juridische structuur en geven daaraan vorm. Dit met inachtneming van de grensoverschrijdende situatie van uw concern en de betrokken Personen, en met uitleg van de consequenties die uit het verdrag ter voorkoming van dubbele belasting tussen Nederland en Duitsland voortvloeien of in de toekomst zouden kunnen voortvloeien in het kader van het nieuwe verdrag dat in 2015 in werking treedt.

Na afloop van onze strategische sessie van circa 2 uur heeft u globaal richting en heeft u een helicopterview gehad op alle relevante terreinen. Daarna kan pas een stappenplan worden gemaakt hoe tot het gewenste doel te komen.

Verken uw mogelijkheden. Of heeft u vragen? Maak een afspraak bij een van onze Duits én Nederlands sprekende fiscaal-juridische adviseurs. Indien u ons contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op of u belt ons.

Datum: 29.01.2014

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Grensoverschrijdend ondernemenStrategische sessie (fiscaal-juridisch) voor spelers in internationaal concernverband Nederland Duitsland