Fiscaal, juridisch en corporate finance advies in Nederland-Duitsland.

Nieuwe Fashion Shopping Outlet in Zevenaar

2 jun 2021 | Zakendoen Nederland-Duitsland

In Zevenaar wordt volop gewerkt om een nieuwe fashion outlet te openen. Op maar 5 kilometer van de Duitse grens en direct aan de nieuwe afslag van de snelweg A12 komt het 17.600m2 grote terrein te liggen. De outlet zal een luxe en stijlvolle uitstraling hebben en beschikken over een gevarieerd aanbod van kledingmerken en restaurants. Tegenover de Fashion Outlet zal ook een nieuwe supermarkt gebouwd worden, en er zijn reeds een hoop winkelketens zoals de Ikea, Hornbach en de Media Markt vlakbij de shopping outlet gevestigd in Duiven. Kortom biedt dit terrein een aantrekkelijk aanbod voor een dag winkelen. De verwachting is dat de Fashion Outlet haar deuren in het eerste kwartaal van 2022 zal openen. Dit biedt interessante mogelijkheden voor retail ondernemingen uit Duitsland die in Nederland willen vestigen.

Ervaren partners ontwikkelen mee

De Fashion Outlet zal worden ontwikkeld door de ervaren partners STABLE International en Veluwezoom Verkerk. STABLE International was eerder al betrokken bij de ontwikkeling van Batavia Stad, de herontwikkeling en uitbreiding van Rosada Fashion Outlet en de fashion outlet in Leipzig. Veluwezoom Verkerk is een onderneming van VolkerWessels, welke partner was bij de uitbreiding van de Designer Outlet in Roermond. Op de website van Fashion Outlet Zevenaar vindt u meer informatie.

Ideale locatie bij Duits-Nederlandse grens

Slechts 5 kilometer verwijderd van de Duitse grens heeft de Fashion Outlet een centrale ligging langs de hoofdroute tussen Nederland en Duitsland, waardoor de bereikbaarheid uitermate goed is. Hierbij komt zelf nog kijken dat de A15 vanuit Rotterdam wordt doorgetrokken tot aan de A12 en dat deze beide snelwegen worden verbreed. En er wordt een nieuwe ruime afslag aangelegd ter hoogte van de outlet. Bezoekers zijn hierdoor binnen twee minuten van de snelweg op de parkeerplaats met ruim 2300 beschikbare plekken

De Fashion Outlet heeft naast de ideale centrale ligging een enorm gunstig verzorgingsgebied met maar liefst 30 miljoen inwoners in een straal van 90 autominuten. Binnen 60 autominuten is dit 13 miljoen inwoners en binnen 30 minuten 2 miljoen inwoners. Samen met de vele vakantiegangers die deze regio bezoeken kan deze Fashion Outlet uitgroeien tot de nummer één outlet in Nederland.

Veel bezoekers uit Duitsland

De nieuwe Fashion Outlet in Zevenaar zal bij veel Duitsers die dicht bij de Nederlandse grens wonen en erg van shoppen houden reden tot juichen zijn. Tot dusver bezochten zij de Designer Outlet in Roermond, waar meer dan vijftig procent van de bezoekers Duits is. Met de outlet in Zevenaar hoeven zij minder ver te reizen en kunnen ze hun dag winkelen ook nog combineren met andere big box retailers in de buurt. Ook wil Fashion Outlet Zevenaar 364 dagen per jaar open zijn, alleen nieuwjaarsdag kunnen geen bezoekers het terrein bezoeken. Voor de shoppers uit Duitsland, die bekend staan om hun excessieve shopgedrag tijdens de feestdagen, klinkt dit als muziek in de oren.

Mogelijkheden voor retailbedrijven uit Duitsland in Nederland

NeD Tax is voor verschillende cliënten actief bij de activiteiten van Duitse winkelketens in Nederland, waaronder vestigingen bij outlet centers.  Wij kunnen u als Duitse retailonderneming adviseren hoe u in Nederland de markt kunt betreden en op welke wijze u een vestiging kunt openen. Dat kan met één, maar natuurlijk ook met meerdere winkels in Nederland. Daarbij kunnen wij u als retailondernemer adviseren op meerdere gebieden. Van strategisch, bedrijfseconomisch tot juridisch en fiscaal gebied. We adviseren over en helpen bij de verschillende keuzes die gemaakt worden zoals het aanstellen van personeel, het wel of niet opzetten van een Nederlandse vennootschap en het sluiten van contracten met belangrijke partners in Nederland zoals een huurovereenkomst met een verhuurder van bedrijfsvastgoed. Bij al deze stappen kunnen wij u ontzorgen. Mocht u als ondernemer hier meer over willen weten, of specifiek over deze shopping outlet, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u contact opnemen met NeD Tax naar aanleiding van dit artikel? Gebruik dan ons contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Zakendoen Nederland-DuitslandNieuwe Fashion Shopping Outlet in Zevenaar