Bamboe straatmeubilair met CO2-neutrale footprint

26 sep 2022 | Duurzaamheid, Innovatie

Het Udense merk Furns heeft alles in eigen huis, van ontwerp tot productie en levering. Furns levert straatmeubilair in de breedste zin van het woord.  Kenmerkend voor Furns is dat veel ontwerpen gecombineerd worden met groen. Veel meubilair biedt naast bijvoorbeeld een zitplaats, ruimte voor beplanting of een boom. Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte presenteert Furns een nieuwe lijn meubilair van bamboe.

Boombanken, picknicksets, maar ook boomspiegels en -roosters, plantenbakken, containerbakken, kantopsluitingen, fietsbeugels en nog veel meer. Furns heeft het allemaal. Furns is flexibel en Furns is opvallend. In de wereld van de (semi-)openbare ruimte heeft Furns een stevige voet aan de grond als het gaat om de inrichting van daktuinen en ook zijn er elementen van Furns geplaatst op het terrein van AFAS in Leusden. Met de presentatie van de nieuwe bamboelijn wordt Furns nog interessanter, ook voor de inrichting van de openbare ruimte.

Bamboe neemt Co2 op
Bamboe groeit enorm hard en is sterk; het gaat gemakkelijk vijftig jaar mee. Bamboe kan elke vijf jaar geoogst worden. Wanneer je dit vergelijkt met hardhout, betekent het dat bamboe tienmaal geoogst kan worden in de groeitijd van hardhout. Daarmee neemt bamboe ook heel veel CO2 op. Redenen te over voor Furns om een lijn te ontwerpen van bamboe. Aan meubilair in de stedelijke omgeving worden hoge eisen gesteld en bamboe komt aan al deze eisen tegemoet. In China wordt bamboe al jarenlang in de bouw en de buitenruimte wordt toegepast. Op de beurs vindt de bezoeker 75m2 standruimte ingericht met Furns bamboemeubilair voor een smaakvolle inrichting van de openbare ruimte.

21.000 m2 voorraad
Furns kenmerkt zich naast de kwaliteit ook door flexibiliteit en snelheid. In Uden staan voorraden om meteen een heel plein in te kunnen richten. Van meer dan 500 banken in verschillende materialen, afmetingen en vormen tot 800 fietsbeugels. Allemaal doorlopende voorraad om een gemeente direct van dienst te kunnen zijn.


FURNS op Het Plein
Furns is groot geworden in en bekend geraakt door de oplossingen die de producent biedt voor het integreren van groen. Middels een plantenbak, een zitelement met groen of een boomspiegel die water doorlaat in plaats van tegenhoudt. De focus ligt voor Furns altijd op groen in combinatie met hetgeen zij leveren voor de (semi-)openbare ruimte. Furns ontwerpt en produceert dan ook veel op maat.

Hiermee is Furns een waardevolle aanvulling voor Het Plein. Het Plein is een initiatief van meerdere bedrijven, in aanbod complementair, die zich bezighouden met de inrichting van openbare ruimten, zoals pleinen. Het Plein is ontstaan in 2017. Andere deelnemers van Het Plein zijn: DDC Heinenoord, De Enk Groen en Golf, SmitsRinsma, Steenbakkerij Van de Moortel, Metten Stein + Design, Rots Maatwerk, Selux, TreeBuilders en ecoDynamic.

Meer informatie